Τέχνες

Κάθε μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης που γεννήθηκε και συνδέθηκε με τη ζωή στο Αιγαίο αποτελεί μία θαυμαστή πνευματική παρακαταθήκη που εμπλουτίζει διαχρονικά την ανθρώπινη εμπειρία και την αισθητική αντίληψη του τόπου. Η ιστορία των νησιών, το αιώνιο και μοναδικό στον κόσμο φως των Κυκλάδων, η θάλασσα, το φυσικό και ανθρωπογενές τοπίο αποτελούν αέναη πηγή έμπνευσης για την ανθρώπινη δημιουργία. Στις μέρες μας, καλλιτέχνες παράγουν νέα σύγχρονα έργα τέχνης μετουσιώνοντας την παράδοση και συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον.

Γλυπτική, εικαστικές τέχνες, μουσική, χορός, θέατρο, ποίηση, λογοτεχνία, φωτογραφία αποτελούν σημεία αναφοράς για το αρχείο της Blue Heritage.

Η τσαμπούνα στην Πάρο

Η τσαμπούνα μαζί με την γκάιντα αποτελεί τους δύο τύπους άσκαυλου που απαντώνται σήμερα στην Ελλάδα…

Γράψε ιστορία

Γράψε ιστορία!

Η Blue Heritage είναι ένα διαδικτυακό σημείο συνάντησης ανθρώπων που μοιράζονται την αγάπη τους για τη ζωή στο Αιγαίο και αφηγούνται ιστορίες, γνώση και συναισθήματα που αντλούν από τον τόπο και τους κατοίκους του. Είναι ένα σύγχρονο ψηφιδωτό ιστοριών που εμπλουτίζεται και αναπτύσσεται διαρκώς χάρη και στη δική σου συνεισφορά!